Spelregels voor deelnemers

 1. Het dragen van een goedgekeurde fietshelm is verplicht.
 2. De inschrijving begint om 9:30 uur; De start is om 10.00 uur.
 3. Iedere deelnemer geeft aan in welk klassement hij/zij wil/mag rijden:
  • A) Snelle groep - met name bedoeld voor WV-leden
  • B) Recreatieve groep - met name bedoeld voor TC-leden en niet leden.
  Licentiehouders moeten in de A-groep plaats nemen. Alle overige deelnemers hebben een vrije keuze. Tussentijds van groep wisselen is toegestaan, maar zonder behoud van opgebouwde punten.
 4. Kosten voor deelname voor Barrhopoort leden (WV en TC) zijn € 1.00
  Kosten voor deelname voor NTFU en KNWU leden zijn € 1.30.
  Kosten voor deelname voor niet leden zijn € 1.30.
 5. Bij de eerste inschrijving krijgt iedere deelnemer zijn startnummer te horen. Dit nummer staat ook op de blokjes en de ring en behoudt hij voor alle vossenjachten van het seizoen.
 6. Per jacht zijn er 3 emmers met daarna de Vos. Bij de Vos dient de metalen ring in de buis geworpen te worden, zodat de volgorde van aankomst bekend is. Op het werpen van ringen in de Vos met daaraan elastiekjes etc. die de Vos doet haperen staat diskwalificatie.
 7. De deelnemer werpt zelf bij iedere controlepost een blokje in de emmer. Blokjes naast de emmer, tellen niet mee.
  De uitzetters zijn niet verplicht om de emmers te nummeren, wanneer dit wel gebeurt dient dit op de volgorde van 1 t/m 3 te zijn .
 8. Wie na het werpen van de metalen ring in de Vos alsnog de voorgaande posten bezoekt om een blokje in de emmer(s) te doen, wordt gediskwalificeerd. Alleen als men de metalen ring nog niet in de Vos heeft geworpen, mag men teruggaan naar de vorige emmers. De jury zal hierop toezien.
 9. Bij grote pech onderweg wordt men verzocht zich telefonisch af te melden bij het clubhuis (06-42976729) om onnodig wachten te voorkomen. Als men zich niet afmeldt, vervallen de behaalde punten van de dag en ontvangt men ook geen 5 troost punten.
 10. Puntentelling vossenjacht.
  • Alle posten gevonden: 30 punten.
  • De Vos gevonden: 10 punten.
  Wie als eerste per klassement de Vos en alle emmers vindt, krijgt 10 bonuspunten. De eerstvolgende krijgt negen bonuspunten, etc. Maar wie een emmer heeft gemist, ontvangt dus geen bonuspunten. Tsja, de Vos is sluw en verkoopt zijn huid duur. Maximaal is er dus per vossenjacht 50 punten te behalen. Wie een Vossenjacht uitzet krijgt hiervoor ook 50 punten (dus ook de lintjes, touwtjes en tape weer weghalen na afloop). De 50 punten worden slechts aan twee uitzetters per keer gegeven. Dus heb je meer helpers dan is hun loon slechts koffie/soep en veel dank. Maximaal kan een persoon per seizoen tweemaal 50 punten krijgen voor het uitzetten van vossenjachten.
 11. Het puntentotaal van een geheel vossenjachtseizoen wordt berekend door de 3 slechtse resultaten te laten vervallen. Je mag dus een aantal vossenjachten missen of een aantal slechtere uitslagen laten vervallen.
 12. Bij het niet opvolgen van de spelregels heeft de Vossenjacht jury een bindende uitspraak. Strafmaatregelen kunnen zijn: geen bonuspunten, geen punten voor een emmer, diskwalificatie, etc. De jury bestaat uit Wout van Zuren en de uitzetters van de jacht op die dag. Ernstige delicten zullen door de besturen van de WV en de TC behandeld worden.
 • Elke deelnemer rijdt voor eigen risico en kan op geen enkele wijze de organisatie aansprakelijk stellen voor opgelopen letsel, verlies van bezittingen en materiele schade.
 • Deelnemers dienen zich te houden aan de verkeersreglementen. De snelheid dient te zijn aangepast aan de plaatselijke omstandigheden. Pas op voor gladheid!

Deze spelregels zijn opgesteld door de toercommissie van de TC Barrhopoort.

Shirt Sponsors