Omloop van Rotterdam, Zondag 24 april 2022.

Afstand Starttijden Kosten in Euro
BarrhopoortersNTFU lidOverigen
120 km 8.00 tot 9.00 uur gratis 3.00 4.00
   Deelname voor jeugd onder de 18 jaar is gratis.
Startplaats:
Clubhuis Barrhopoort
Zuider Carnisseweg 103
2993 AZ Barendrecht
Meer informatie :
E. Wijnbelt
Tel. 0180 626943

of stuur een Email.

De Omloop van Rotterdam is een toertocht om groot Rotterdam met de klok mee. Deze tocht wordt georganiseerd samen met 3 andere toerclubs in de regio.
TC Voorne-Putten uit Spijkenisse, TC Rijnmond uit Schiedam en TC Zevenhuizen uit Zevenhuizen.

Vanaf het clubhuis van Barrhopoort fietsen we in westelijke richting over het fietspad door de Carnisse en Rhoonse Grienden. Bij hoogwater kan dit fietspad onder water staan.
Bij Hoogvliet kruisen we de Oude Maas via de Spijkenissebrug om bij het clubhuis van TC Voorne-Putten en PRC-Delta te komen.

Na dit clubhuis maken we een lus over Voorne-Putten, Heenvliet, Geervliet en door het natuurgebied de Bernisse.
Over de Hartelkering en de Botlekbrug, langs de Shell raffinaderij naar de Beneluxtunnel, waar een aparte fietsbuis is. Na de tunnel rechtstreeks naar het clubgebouw van TC Rijnmond.

Het 3e deel van deze tocht gaat langs Kethel naar het gehucht De Zweth, waar we via de fietsbrug over de vaart gaan. Onder de A4 door en via de Ackerdijksche plassen tussen Zoetermeer en Bleiswijk door, naar de Rottemeren. Fietspaden langs het water brengen ons uiteindelijk bij TC Zevenhuizen.

Het 4e en laatste deel gaat via Zevenhuizen eerst naar Nieuwerkerk aan de IJssel. Daar gaan we de dijk langs de IJssel op. Bij westenwind een stevige trap, maar dankzij de vele slingers altijd wel een stukje om bij te komen. De Brienenoordbrug komt al vlug in zicht en is de laatste hindernis voor het eindpunt bij Barrhopoort.

Sponsors